Når du glemmer at du er syk

Det er en følelse jeg er blitt helt forelsket i den siste tida, og det er følelsen når det går opp for meg at jeg ikke har tenkt på sykdom og kreft på en god stund. Når det har skjedd noe så fint eller engasjerende at jeg føler meg akkurat som alle andre. Det henger selvsagt nøye sammen med hvordan formen er akkurat den uka. De ukene jeg har fått cellegift, som denne uka, glemmer jeg stort sett aldri det jeg er midt oppe i. I forrige uke, da jeg var på tur til Stockholm, derimot.

UKJENT VÆRFENOMEN: Jeg landet i Stocholm med våte sko, så var det ikke en dråpe regn før vi forlot Stockholm. Høyst etterlengtet d-vitaminsanking for en stakkars bergenser.

UKJENT VÆRFENOMEN: Jeg landet i Stocholm med våte sko, men så var det ikke en dråpe regn før vi forlot Stockholm. Høyst etterlengtet d-vitaminsanking for en stakkars bergenser.

Turen gikk utrolig bra, over all forventning egentlig. Først var det to dager fagtur med jobben, og jeg fryktet at jeg på noen av sesjonene ville få mer enn nok med å bare være tilstede. Det har skjedd en del ganger at når jeg må konsentrere meg lenge, blir jeg til slutt så sliten at jeg detter ut. Jeg får ikke med meg det som blir sagt og klarer ikke å bidra med noe. Det skjedde ikke denne gangen. Kanskje var det fordi det som skjer i mediebransjen for tiden engasjerer meg veldig. Kanskje var det fordi det var så fint å være en del av den fantastiske samfunnsgjengen jeg jobber med i Bergens Tidende igjen. Mest sannsynlig var det en kombinasjon av det, og at jeg hadde en veldig god uke helsemessig, samt var flink til å ta hvilepauser innimellom. Vi snakket ganske lite om sykdom, og det var egentlig deilig. Samtidig fikk jeg snakket litt med en kollega av meg som også har hatt kreft og vært frisk i mange år, og det var også fint. Han sa som sant er, at det er jo behandlingen en blir syk av og jeg svarte at “ja, det er jo sant, men uten behandling dør en jo”. En tredje kollega hevet øyebrynene litt over det svaret, og det gikk opp for meg hvor på siden av de fleste sin hverdag jeg lever. For sånn er jo livet for meg akkurat nå. Kreftlivet kan være ganske rått og brutalt. Etter at jobbturen var over, var jeg så heldig og bare kunne tusle 900 meter og ta inn på et nytt hotell der to dagers jentetur med en gjeng venner fra Stokmarknes ventet. Sammenfallet av turer var selvsagt helt tilfeldig, men jeg kunne ikke planlagt det bedre selv. Da jeg kom inn i frokostsalen ventet syv venninner som jeg ikke har sett siden før jeg ble syk. De klemmene gjorde usannsynlig godt og det var selvsagt umulig å holde tårene tilbake. Mange av dem har bakgrunn fra helsevesenet, og jeg vet ikke om det er derfor de er så utrolig omsorgsfulle, men det er de i hvert fall. Jeg kunne ta de hensynene jeg trengte å ta, som å ta hvilepauser og legge meg relativt tidlig, uten å føle at jeg ødela noe av turen for noen.

GRAND PRIX PÅ HOTELLET: Det var få utesteder som viste Grand Prix i Stockholm, så løsningen ble hotellet. Sengeplass, sjokolade og litt vin var helt perfekt for meg. Jeg hadde ikke hørt noen av sangene før, men vi hadde vår egen ekspertkommentator, så det gikk fint. Stor stemning da Sverige vant.

GRAND PRIX PÅ HOTELLET: Det var få utesteder som viste Grand Prix i Stockholm, så løsningen ble hotellet. Sengeplass, sjokolade og litt vin var helt perfekt for meg. Jeg hadde ikke hørt noen av sangene før, men vi hadde vår egen ekspertkommentator, så det gikk fint. Stor stemning da Sverige vant.

Jeg tok ingen medisiner i Stockholm, og jeg fikk aldri bruk for å kontakte helsevesenet. Matlysten var på topp, og vi spiste utrolig mye god mat. Resultatet fikk jeg da jeg veide meg før neste cellegiftkur og hadde gått opp en kilo, til stor applaus fra legen min. Sånn sett kan en nesten si at turen har vært helsebringende. Jeg ville ikke reist til et land uten et veldig godt fungerende helsevesen akkurat nå, men det var veldig fint å være på tur igjen. I går var det i gang med cellegiftkur fem og en lang dag på Haukeland. Det gikk fint, selv om den nydelige indiske maten jeg spiste på søndag nå fortoner seg ytterst kvalmende og sofaen er min bestevenn igjen. Men det er ikke så farlig. Denne uka kommer jeg til å leve på minnene fra Stockholmsturen, til helga er jeg så heldig å få besøk av flere gode venninner og neste uke er det ny celllegiftfri uke. Ha en riktig god uke du også, med eller uten cellegift!

Advertisement

14 thoughts on “Når du glemmer at du er syk

 1. Nydelig lesning.
  Hurra for en velykket tur. Vell unt.
  Og venninne treff er aldri feil.
  Ønsker deg en så god uke som mulig.
  Hilsen Lisa

  Like

 2. Hørtes ut som en fin tur å positiv innputt. Er godt å lese at man kan fungere så bra. Jeg starter på kur I morgen å kjenner på en del nervøsitet I kroppen I dag. Jeg må til sykehuset I Skien I morgen så det blir en lang dag men kan fortsette her på Notodden videre noe som er deilig.
  Hilsen Elisabeth ☺

  Like

  • Hei,
   Jeg grudde meg også til å begynne på cellegift, for det er så forskjellig hvordan en reagerer. Jeg tok en innsovningstablett kvelden før, så jeg ikke skulle bli liggende og tenke hele natta og være helt utslitt når dagen kom. Det som er positivt, er at det i dag finnes utrolig mye god støttemedisin, som gjør at en kan fungere mye bedre enn tidligere. Og sykepleierne jeg har truffet på er helt fantastiske, og gjør sitt aller beste for at det skal bli en så god opplevelse som mulig. Det er utrolig godt å oppleve en sånn omsorg når en er syk og sårbar. 🙂

   Jeg har hatt mange gode dager under cellegiftbehandlingen og tatt alle fine ting, som Stockholmsturen, som en bonus. Håper du også får mange gode dager og færrest mulig bivirkninger. Lykke til i morgen, alle gode tanker til deg!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 3. Takk for det☺ må prøve å holde motet å humøret oppe men noen dager raser tankene I litt feil retning kjenner jeg. Ja alle jeg har møtt har også vært fantastiske, det vi føler vi har slitt litt med er informasjon det har vært litt misforståelser å sånn. Det er funnet en flekk på høyre lunge å det er tatt opp på mdt møte men det var glemt å informere meg så er spent på det. Legen skulle komme å prate litt I morgen. Var en god ide med innsamlings tablett det må jeg få tak I.
  Det er en oppmuntring å lese det du skriver så stå på jeg skal heie på deg☺
  Klem Elisabeth

  Like

  • Noen dager er tunge. Sånn er det bare, og sånn må det bare få lov til å være. Sånn har jeg det også.

   Jeg skjønner godt at du er spent på den flekken, og kommunikasjon er ikke så lett alltid.jeg prøver å ha med en huskelapp med det jeg lurer på og spørre til jeg forstår, men det er ikke alltid jeg får det til. Noen beskjeder er så tunge å få at jeg blir helt satt ut.
   Veldig kjekt å høre at bloggen er oppmuntrende! 🙂
   Klem fra Heidi

   Lykke til i morgen, jeg krysser fingrene for at du får gode nyheter og krysser fingrene for deg!

   Like

 4. Hei!
  Så deilig med tur! Fint å lese bloggen din. Jeg har to små jenter og også kreft. Får cellegift nå. Så jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver om. Tøffe tak! Men nyt de gode dagene!
  Klem

  Like

 5. Hei Heidi, håper alt står bra til. Jeg har hatt min første flox kur å er enig I din beskrivelse om å føle seg bak full😡 Jeg lurte på om du har hørt snakk om PET scaning og om det er noe du eventuelt skal ? Har ikke hørt om det før de siste dagene men skjønte det sånn at da ser de alt. Jeg hadde spredning til mange lymfe +den flekken på lungen som pr I dag skal vente, den er så liten. Hadde jo vært en trygghet på en måte å tatt den undersøkelsen. Håper ikke jeg bryr deg for mye, skal høres med kreft legen men skal ikke dit før etter 4 behandlinger.
  klem Elisabeth

  Like

 6. Hei Elisabeth,
  Jeg blir bare glad av at du skriver til meg, jeg synes det er godt å ha kontakt med noen i samme situasjon. 🙂

  Jeg har akkurat kommet over kneiken etter femte cellegiftrunde, så akkurat nå har jeg det fint. Jeg skal ikke ta noe pet eller lignende underveis. Jeg tok ct for å ha kontrollbilder før jeg startet med cellegift, og de var helt fine. Cellegiften skal ta det de evt ikke ser på ct, så jeg skal ikke ha noen andre prøver enn blodprøver underveis. Så skal jeg ha kontroller med ct etter at jeg er ferdig. Men jeg får snakke med lege før hver kur, og det er godt. Jeg ville snakket med kreftpoliklinikken, de kan helt sikkert svare på spørsmålene dine eller sørge for at du får svar. Det er lenge å vente fire runder før du får snakket med noen. Kreftsykepleierne har jo også masse kunnskap. Jeg har fortalt om alle bivirkninger jeg har fått, og så har de forsøkt å tilpasse behandlingen best mulig. For eksempel fikk jeg mindre rennende øyne og kvalme etter at infusjonstida ble økt og jeg fikk en ny type kvalmestillende. Lykke, lykke til!
  Klem fra Heidi

  Like

 7. Hei igjen så bra å høres var redd du kanskje syns det ble mas. Ja jeg syns også det er godt å prate med noen I samme situasjon. Fint å høres at du har det bedre☺Det går på en måte fort når du sier 5 kur med tanke på at vi ble syke på samme tid omtrent. Jeg skrev feil med februar ble oppdaget på meg I mars, men har nok hatt det I kroppen en stund. Du er knyttet opp til et mye større sykehus med spesialister å Større kompetanse så derfor blir oppfølgingen forskjellig. Er ikke kreft lege her på byen ikke kordinator eller men kreft sykepleier kan jeg prate med når jeg får kur. Skal også ta ct underveis for å følge med lungen å eventuelt andre ting om det dukker opp. Formen min føltes ganske bra I dag men da slo magen seg vrang, noe skal det være😡 Jeg fikk ikke stomi etter operasjon, en operasjon som gikk over alle forventning var I super form å ute av sykehuset på 4 dager.
  Lykke til videre med deg også☺
  Klem Elisabeth

  Du høres nok fra meg igjen😀

  Like

 8. […] en av de største avisene i Sverige, Aftonbladet. Det er smått absurd at jeg besøkte Aftonbladet med jobben i Stockholm for bare noen uker siden. Jeg hadde aldri drømt om at jeg selv skulle havne i den kort tid senere. […]

  Like

 9. Godt å lese blogger din. Det Gjør cellegift behandlingen litt mindre avskrekkende. Føler jeg får svar på.nye jeg tenker på. Om to dager skal jeg starte… Ble operert i februar og føler meg topp form…Så skal bli rart og kanskje bli dårlig/syk av behandlingen.

  Like

  • Det var godt å høre! Cellegift høres veldig skrekkinngytende ut, men jeg synes det verste var at det varte så lenge. Håper det gikk greit med behandlingsstart og at du ikke blir altfor dårlig av behandlingen, men fortsetter å ha mange topp dager også! Lykke til!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s