Elleville dager

Denne uka har jeg beveget meg langt utenfor min egen komfortsone, og opplevelsen har vært omtrent slik:

komfortsonen

Jeg har lagt ut et undertøysbilde av meg selv, med stomipose og arr, jeg har snakket om kroppen min og stomi i riksaviser og på radio og jeg har vært på TV for første gang.

FORSIDEPIKEN: Mye kjekkere å få cellegift når du hylles på forsiden av Norges største avis.

FORSIDEPIKEN: Mye kjekkere å få cellegift når du hylles på forsiden av Norges største avis.

Det meste av det har nesten ikke føltes skummelt engang. Det tror jeg først og fremst skyldes at det jeg har vært gjennom denne våren har vært så uendelig mye skumlere. Når du plutselig må forholde deg til døden og alvorlig sykdom, er ikke alt det andre så farlig lenger. Det er få ting som er mer skremmende. Dessuten er jeg stolt av det budskapet jeg har frontet, så det har vært enkelt å si ja til intervjuer.

overalt

Det hele begynte med at jeg søndag kveld la jeg ut bloggposten “Sommerkroppen 2015“. Jeg så at den i løpet av noen timer ble lest av 14.000 (som i seg selv er mye mer enn de tidligere bloggpostene) og ble delt mye, men jeg hadde aldri forutsett at det skulle ta av sånn det har gjort. Før kvelden var omme hadde jeg fått henvendelser fra Aftenposten og en nettavis i Bodø.

Mandag våknet jeg til melding fra VG og så gikk det slag i slag med telefonintervjuer, mailintervjuer og radiointervjuer. Her er noen av linkene: Bergens Tidende, hvor jeg er ansatt, fikk legge ut hele innlegget. På VG var saken lenge toppsak på nett. Dagen etter klinket de til med førstesideoppslag (abonnementsak). Jeg møtte hos NRK og ble intervjuet både hos NRK Hordaland og NRK Sogn og Fjordane. Her er også nettsaken. I det siste intervjuet hadde jeg valgt ut noen sanger som har betydd mye for meg i denne tida. I det første intervjuet spilte de Toxic girl med Kings of Convenience, som jeg også er veldig glad i og akkurat nå føler jeg meg jo litt Toxic, som jeg har skrevet om i dette blogginnlegget.

“KREFTKJENDIS”: Er det noe jeg ikke drømte om å bli når jeg var liten, så var det kreftkjendis. Titulert av NRK. Vel, jeg har i hvert fall blitt gjenkjent på kreftpoliklinikken.

Lokalavisa mi hjemmefra, Firda, gjorde også en sak, og BT kom med oppfølgingssaker om meg og om jaget etter sommerkroppen. Tirsdag fikk jeg første dose cellegift for denne gangen, og rakk en kaffeprat på skype med Ingeborg Senneset i Aftenposten. Det resulterte i denne fine saken.

SKYPEINTERVJU: Kaffeprat i den koseligste kroken på Haukeland, innerst på Vardesenteret.

SKYPEINTERVJU: Kaffeprat i den koseligste kroken på Haukeland, innerst på Vardesenteret.

Så hang svenske og danske medier seg på. I Sverige heter tydeligvis “sommerkroppen 2015” “beach 2015”. Danske Metroxpress ber om at folk leser mitt innlegg “inden du brokker deg over din krop”. Jeg antar at brokker ikke er positivt.

JEG RASER: En dansk avis har gjort meg til en sinnablogger.

JEG RASER: En dansk avis har gjort meg til sinnablogger.

Siden jeg selv er journalist, vet jeg at sånne mediespinn sjelden varer spesielt lenge, så jeg så for meg at det definitivt ville være slutt etter to heftige dager.

JEG ER PÅ TV: 15 minutes of fame og vel så det.

JEG ER PÅ TV: 15 minutes of fame på TV2 nyhetskanalen.

Men, dengang ei. I dag startet dagen hos TV2 nyhetskanalen, live på TV for første gang. Etterpå bar det rett opp til Haukeland for andre dose med cellegift denne uka.

DAGENS UTFORDRING: Finne påkledning som egnet seg både på tv og til å få cellegift i. Jeg var sannsynligvis også den mest sminkede pasienten på kreftpoliklinikken noensinne, siden jeg ikke rakk å fjerne TV2-sminken før dagens cellegiftdose.

DAGENS UTFORDRING: Finne påkledning som egnet seg både på tv og til å få cellegift i. Jeg var sannsynligvis også den mest sminkede pasienten på kreftpoliklinikken noensinne, siden jeg ikke rakk å fjerne TV2-sminken før dagens cellegiftdose.

Etter det ble det et intervju med en av de største avisene i Sverige, Aftonbladet. Det er smått absurd at jeg besøkte Aftonbladet med jobben i Stockholm for bare noen uker siden. Jeg hadde aldri drømt om at jeg selv skulle havne i den kort tid senere. Noe av det jeg har satt aller mest pris på denne uka, er alle de fantastisk fine tilbakemeldingene jeg har fått fra både kjente og ukjente. Tusen, tusen takk! Jeg har satt utrolig stor pris på det, og har ennå ikke fått svart alle. Det betyr veldig mye for meg hvis jeg har bidratt til at noen setter pris på å ha en velfungerende og sunn kropp, fremfor å hige etter “sommerkroppen”. En venninne av meg sa at hun trener for å få “sommerkroppen 2050”. Det synes jeg var godt sagt, og er det jeg kommer til å jobbe for også: Å ha en sunn og sprek kropp som jeg kan leve godt og lenge med.

Status nå er at innlegget “sommerkroppen 2015” er lest av 110.000 på min egen blogg. Det var den desidert mest leste saken på bt.no på mandag og Norges mest delte i sosiale medier. Jeg er rett og slett månebedotten, som det heter på bergensk.

Skjermbildemestdelt

MEST DELT: Jeg er veldig fornøyd med å havne foran “Ti fascinerende penis-fakta”.

Det har definitivt vært en uke med mange oppturer, men de aller største for oss har skjedd på hjemmebane. Veslejenta vår ble fire år i dag, og selv om vi allerede har feiret henne mens jeg var i god form, ble det rolig og fin familiefeiring i dag også. Det er fortsatt nesten uvirkelig at det alt er gått fire år siden den soldagen hun kom til verden på Haukeland.

DET BESTE: Det fineste i verden er å være Mamma til denne vesle jenta, som fylte fire år i dag, og søsteren hennes.

DET BESTE: Det fineste i verden er å være Mamma til denne vesle jenta, som fylte fire år i dag, og søsteren hennes.

Dessuten har dagen i dag vært en magisk milepæl for meg. Jeg har fått cellegiftkur seks, og er dermed halvveis. Det betyr så mye å komme over den kneiken at jeg nesten får tårer i øynene. Øynene renner forsåvidt nesten hele tida på grunn av cellegiften for tida. Nå begynner jeg å se en ende på dette, selv om det fortsatt er lenge til september. Jeg vet at det fortsatt blir noen runder langt ned i kjelleren og at de tunge dagene ikke er over, men det er akkurat som om jeg har rundet en sving og kan se lyset langt der borte. Alt i alt har det vært en ganske så fantastisk uke, cellegiftkur til tross. Takk til alle som har støttet meg, sendt fine ord og heiet på meg i denne helt elleville uka!

Advertisements

6 thoughts on “Elleville dager

 1. Heia Heidi☺ så fortjent med alle oppmerksomhet, er noe av det beste jeg har lest på lenge☺ Gratulerer så mye med 4 åring også☺ skulle ønske noen ganger at ungdommene I huset var tilbake I den alderen he he☺ Skal på min andre kur I morgen å er like spent som sist. Har Vært I fin form men litt trøtt å sliten. Det er veldig artig å følge blogger din Heidi☺
  Klem Elisabeth

  Like

  • Tusen takk for gode ord, Elisabeth! Håper kur nummer to gikk fint. Jeg gleder meg til å komme til hektene igjen etter siste kur, håper det snur om noen dager. 🙂
   Klem fra Heidi

   Like

 2. Hej Heidi,
  Om du blir trött när du ska ut och gå, lyssna;
  Vi använder muskler på det vis vi lär oss.
  Men det finns olika sätt att röra på benstommen !
  Om någon muskel är ur funktion, kan det kompenseras med utnyttja andra muskler och rörelseenergin.
  Så gör bla handikappade.
  Om du inte orkar använda underbens/ vadmuskler gå då med lårbensmuskler, på så vis att underbenen likt slängs framåt…

  Pröva att gå normalt, och för var gång lårbenet förs framåt öka hastigheten i lårbenet så att underbenet far framåt av lårbenets rörelseenergi.
  Tekniken fungerar bäst i lite snabbare tempo. Vilket innebär att man går fortare med mindre energi…

  Inför opereras för tjocktarmscancer 1998 lovade jag mig själv ta mig runt Växjösjöns 5km det första jag gjorde när jag skrevs ut.
  Jag gick mig frisk genom att gå långt utan att bli trött.

  Like

 3. Hei igjen ☺ må bare fortelle at jeg fikk besøk av ei venninne på sykehuset I dag og hun kunne fortelle om ei dame som gikk igjennom noe av samme som meg, ho hadde lest historie hennes her om dagen. Ho hadde blitt så rørt og takknemlig for at noen kunne skrive så ærlighet å fint, jeg sa jo selvfølgelig at jeg fulgte bloggen din å følte samtidig på en stolthet på dine vegne og at jeg hadde oppdaget bloggen før den tok av I media. Hun som besøkt meg har også gått igjennom kreft med operasjon og celle gift. Får slappe av å lade opp til I morgen da er kur nr 2 over☺så blir det vene port på meg og til uken. Vi har tøffe dager å måneder foran oss men jeg tror vi kommer styrket ut av alt en dag og da vil livet være en dans på roser😃

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s