Den første skumle kontrollen

Nesten hele forrige uke klarte jeg å skyve bort det som skulle skje på mandag. At jeg er ferdig med tre måneder og halvparten av cellegiftbehandlingen, betyr også at det er tid for ny CT-skanning. På et vis hadde det vært deilig å gå gjennom hele cellegiftløpet uten å forholde seg til det. Samtidig er det trygt med jevnlige sjekker.

Klar for CT.

Klar for CT.

Jeg har blitt ganske flink til å skyve bort ting de siste månedene. Skal jeg ha cellegiftkur mandag, klarer jeg å nyte hele helgen før og tenker stort sett ikke på det før søndag kveld. CT-skanning var det vanskeligere å skyve bort. Det dukket opp i bevisstheten min med jevne mellomrom, og på søndag var det ikke mulig å ignorere ubehaget lenger.

Vi var på vei hjem fra en kjempefin familiehelg på Hotell Alexandra i Loen. Jeg hadde aldri vært der før, men kommer garantert til å dra dit igjen. Det første vi fikk beskjed om når vi sjekket inn, var at de hadde oppgradert rommet vårt. Det er få ting som klinger bedre enn “oppgradert” og vi fikk et digert rom med stor veranda og utsikt. Det tok et par timer før vi skjønte at det vi trodde var et skap i gangen, faktisk var et ekstra bad.

ENDELIG SOMMER: Få ting slår Vestlandet når det er fint vær.

ENDELIG SOMMER: Få ting slår Vestlandet når det er fint vær.

Vi var knallheldige med været, og badeanlegget var utrolig barnevennlig. I tillegg var det et fantastisk spaanlegg, og massasje har sjelden føltes så velfortjent som akkurat nå. Nå høres det kanskje ut som om jeg er sponset av hotellet, men helga var julegaven fra Mamma og Pappa. Veldig fornøyd med den julegaven, og alt som står her er altså uhemmet, ubetalt skryt.

SKÅL FOR DE GODE DAGENE: Helga var utrolig fin, det var deilig med musserende på verandaen og jeg forsynte meg særdeles grådig av dessertbuffeten.

SKÅL FOR DE GODE DAGENE: Helga var utrolig fin, det var deilig med musserende på verandaen og jeg forsynte meg særdeles grådig av dessertbuffeten.

ET SPA FOR MEG SELV: Å bade for første gang på et offentlig bad, var en liten milepæl. Spananlegget fikk jeg riktignok for meg selv, men alt gikk forbausende enkelt å greit. Mestringsfølelse!

ET SPA FOR MEG SELV: Å bade for første gang på et offentlig bad med stomi, var en liten milepæl. Spananlegget fikk jeg riktignok for meg selv, men alt gikk forbausende enkelt og greit.

Men, i bilen på vei hjem, kom alle tankene jeg hadde skjøvet bort og med tankene kom tårene. For CT-bilder gir svar, og det er aldri noen garanti for at jeg får de svarene jeg ønsker meg. Sannsynligheten for at det skulle være noe som minnet om kreft på bildene var utrolig liten, men bare det at det er en risiko er skummelt og ubehagelig. Det er så utrolig mye som står på spill. Jeg veksler mellom å tenke at det er svært usannsynlig at det skal være noe, og å tenke at sannsynligheten for at jeg skulle få dette i utgangspunktet var enda mindre.

FERDIG: Blodprøver, legetime og cellegift på dagen, og CT på kvelden. Sykehuslivet er definitivt en heldagsjobb.

FERDIG FOR DAGEN: Blodprøver, legetime og cellegift på dagen, og CT på kvelden. Sykehuslivet er definitivt en heldagsjobb.

I tillegg til CT, var det også første dose av cellegiftkur syv på mandag, og på ettermiddagen benyttet vi den fine sommerdagen til å ha venner på grilling og dermed skyve tankene bort enda en stund. Jeg hadde nemlig CT-time klokken 21 om kvelden, og jeg må ha grudd meg mer enn jeg trodde. En skal nemlig drikke 1,2 liter vann den siste timen før en CT-skanning, og det hadde jeg helt glemt. Jeg husket at jeg ikke skulle ha ringer og metall på meg, men jeg hadde klart å ta på meg en genser med glidelås likevel.

I det siste har jeg glemt en del ting jeg normalt ville husket på. Jeg glemte et møte med personalsjefen på jobb og jeg glemte å ta medisiner før en cellegiftkur. Det er egentlig såpass uvanlig for meg at jeg spurte kreftlegen min om hun tror jeg har fått “kjemohjerne“. Det mente hun bestemt at jeg ikke har, og det var betryggende. Hun mener bare at jeg har hatt mye i det siste, og det stemmer jo også.

VAR DET NOEN SOM SA MUSSERENDE OG DESSERTBUFFET? Tirsdag var litt ris og lunkent vann det som fristet til middag. Det er helt utrolig hvordan cellegift forandrer alt.

VAR DET NOEN SOM SA MUSSERENDE OG DESSERTBUFFET? Tirsdag var litt ris og lunkent vann det som fristet til middag. Det er helt utrolig hvordan cellegift forandrer alt.

CT er raskt unnagjort, og bare en drøy halvtime etter at vi kom til Haukeland var vi på vei hjem igjen. En lang sykehusdag og utrolig koselig middag gjorde at det ikke ble noe problem å sovne. Så var det bare å vente, og fordi drømmelegen min ringer meg med en gang hun har fått svarene ble ventetiden kort. Neste dag var hun på tråden. Akkurat det å få raskt svar betyr uendelig mye, og jeg er utrolig takknemlig for å ha en lege som tar sånne hensyn. Og det beste av alt var selvsagt at jeg fikk det svaret jeg ønsket meg. Bildene var helt fine og det var ingenting som minnet om kreft på dem. Selv om det var det svaret alle forventet er det en utrolig lettelse å vite. Tårene som kommer er bare gode, og det føles på en måte som å få livet på nytt og på nytt. Nå kan jeg slappe av i tre måneder til og fullføre cellegiftbehandlingen.

De neste kontrollene kommer også til å bli ubehagelige og vonde, og det første året kommer sikkert til å være verst. Men jeg er evig takknemlig for hver gode beskjed og hver kontroll som ikke viser sykdom. Det betyr alt, og så snart jeg får igjen matlyst og smak igjen skal også denne milepælen feires.

IKKE AKKURAT SOLKYSSET: Endelig har det vært utetemperaturer som har gjort det mulig å bevege seg ute, selv når man går på FLOX-kur og sliter med nerveplager. Men jeg begynner å skjønne hvorfor sol og cellegift går dårlig overens. Selv med 50-faktor ble jeg rød ganske fort.

IKKE AKKURAT SOLKYSSET: Endelig har det vært utetemperaturer som har gjort det mulig å bevege seg ute, selv når man går på FLOX-kur og sliter med nervopati (en type forbigående skade på nervene). Men jeg begynner å skjønne hvorfor sol og cellegift går dårlig overens. Selv med 50-faktor ble jeg rød og fregnete ganske fort.

7 thoughts on “Den første skumle kontrollen

 1. Hurra. Jeg smiler og er så glad for at du har ett godt liv mitt oppi alt.
  Men som tidligere sagt Livet er ikke for pyser. .
  Ønsker deg en så god sommer som mulig.
  Hilsen Lisa

  Liked by 1 person

 2. Med sykdom følger mange ulike følelsesopplevelser etter hvordan den enkelte opplever det. Blir litt som å prøve å “go with the flow”, men det kan være både vondt og tungt om følelsene er veldig vanskelige å kjenne på. Ønsker deg fortsatt god bedring, Heidi. #heierpådeg!

  Like

 3. Hei…
  Fin blogger du har. Åpen og ærlighet ☺
  Vil bare si at jeg vet AKKURAT hvordan du har det. Jeg tror nemlig man må ha opplevd noe lignende selv for virkelig å forstå. Jeg har aldri hatt noe forhold til kreft. Ingen i min familie har noen gang hatt det – og kreft var noe som enten sto på forsiden av Se og Hør eller man så på Tv i forbindelse med innsamlingsaksjoner.

  Har alltid vært i god form. Tidligere syklist og vært på landslaget i fitness. Opptatt av helse og sunn mat.

  I 2012 var jeg ofte plaget med blod i avføring.. Fastlegge sa “det ser ikke ut som du har kreft” Uten å ta det på alvor 😈😈😈. Så jo så sprek ut. I januar 2014, to år senere begynte jeg å gå ned i vekt. Jeg fikk også ny kjæreste lege på Ahus. Det reddet nok mitt liv. Jeg hadde en stor kreftsvulst kolorektalt ca 4 cm. Stadium 3. Det har i ettertid vist seg at det var spredning til 1 lymfe. De fjernet 18 på Radium. Jeg hadde stomi slik som deg. Den er fjernet nå. Jeg har gått på flox. Klarte 10 av 12. Da ble jeg så syk at jeg havnet på akutten. Fikk ikke de to siste. Får stole på at det var nok.. Jeg føler som deg når det er tid for CT. Uro og engstelse. Har noen år igjen jeg og før jeg vet 100 % at alt er bra.

  Noe har dette lært meg. Man har ingen garanti i livet. Det har lært meg å sette mer pris på venner og familie. At helse ikke er en selvfølge selv om man har gjort ALT riktig.

  Kjære deg.. Lykke til videre. Du skal se at dette kommer til å gå veldig bra.

  Like

 4. Så bra å høre at kontrollen gikk bra og at alt så bra ut☺ Jeg skal ha min 4 kur denne uken å skal ha kontroll og kur samtidig ved runde 5. Er veldig spent I forbindelse med det var jo stor lymfespredning pluss en flekk på lungen her.
  Håper det står bra til ellers☺
  Klem Elisabeth

  Like

  • Hei,
   Lykke til med kur 4 og ikke minst kontroll og kur 5. Skjønner godt at du er spent. Jeg krysser alle fingrer og sender gode tanker! Nettopp i gang med kur 8 selv og ligger passe utslått på sofaen akkurat nå. Men det er i nest siste Flox-kur, så jeg begynner å se enden på det. 🙂 Håper du har gode sommerdager innimellom alt!
   Klem fra Heidi

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s