Og det ble sol!

Det er to år siden jeg feiret min siste bursdag i lykkelig uvitenhet. Jeg husker at jeg hadde gitt meg selv en fridag, min favorittbursdagsgave til meg selv. Det var snø og strålende sol i Bergen og jeg møtte en venninne til lunsj, drakk musserende på formiddagen, gikk tur rundt Store Lungegårdsvann i sola og spiste kake og hadde familiebesøk på kvelden. Fremdeles blir jeg varm inni meg av tanken på den dagen og jeg føler nesten en takknemlighet over at jeg ikke visste.

To dager senere fikk jeg kreftbeskjeden som forandret alt. Nå er livet i ferd med å normalisere seg igjen og jeg er kreftfri, selv om den skumle halvårskontrollen venter senere denne måneden.

16523082_10158193747120343_1281519264_o

ÅRETS FØRSTE STRÅLER: Tusen takk for super bursdagsgave, verden.

I dag har jeg bursdag og magisk nok kom sola tilbake til Vesterålen akkurat i dag. Vi skulle sett den før, men det har det ikke vært vær til. For de som ikke har opplevd mørketid er det nesten umulig å beskrive hvor fantastisk det er å gå ut, kjenne solstråler i ansiktet og myse. Bare å se skyggen sin igjen er frydefullt. Jeg løp ut fra kontoret (de første solstrålene er helt legitim grunn til å ta en avstikker fra pc’en) og sto på Torget i Sortland og kjente den gryende varmen sveipe over meg i noen få minutter.

Alvorlig sykdom forandrer på mye og jeg ser litt annerledes på bursdager også. Hver gang noen snakker litt nervøst eller trist om at de blir eldre, skjønner jeg virkelig ingenting og er ikke den du møter særlig forståelse hos. For meg betyr bursdag egentlig bare én ting: At jeg lever. At jeg har fått nok et år sammen med dem jeg er glad i og at alt tyder på at jeg skal få flere. Jeg tenker over alt vi har opplevd og hvor mye ungene har utviklet seg og lært i løpet av det siste året. Louise spiller fiolin så jeg faktisk kjenner igjen melodiene og Sunniva har knekt lesekoden. I morges leste hun hele krydderhylla, inkludert spisskummin, kardemomme og einebær.

16465884_10158193776935343_1461583623_o

GJENGEN: Lykke å komme hjem til middag, kake og disse tre.

En dag skal de klare seg uten meg og selv om jeg håper den dagen ligger langt frem i tid er det noe jeg tenker over på en helt annen måte enn tidligere. Derfor fyller det meg med en egen glede å se at de blir mer og mer selvstendige.

Så er det selvsagt rart å bli eldre og se at bilder fra det jeg føler var ganske nylig, plutselig er blitt 20 år gamle. Det er rart å se at huden ikke er fullt så glatt og at kroppen ikke er fullt så stram. Det er uvant å venne seg til at tall jeg brukte å forbinde med foreldrene mine nå er beskrivende for min egen alder. Men det kjennes ikke kjipt eller trist. Samme hvor mye Trump, Putin og deres likesinnede skremmer meg, så elsker jeg dette livet. Jeg kan ikke få nok rett og slett. Og med sola tilbake, føles alt plutselig litt mer håpefullt.

16465920_10158193742160343_1514256820_o

LEKER IKKE BURSDAG: Jeg kan ikke huske sist jeg hadde krone på bursdagen min og det mente Louise var for ille. Jeg er nå den heldige innehaver av en sannsynligvis veldig få 38-årskroner.

8 thoughts on “Og det ble sol!

 1. Hallo, så kjekt å lese og følge med deg😀 Har ventet på/ lurt på kos det går. Gratulerer med de 38🎉🌹 Flott familie du har😀 Lykke til med kontrollen, det går nok fint👍🏻, men vet akkurat kos dette er. Eg holder i desse dager på med 5 årskontrollen , det blir aldri en vane😬 men kjempekjekt når alt er ok👍🏻👏🏻 Tenker at me igrunnen er heldig nå så blir sjekket👏🏻👏🏻 Ha ei fin helg, ( å nyt litt bobler, det skal eg og😬)

  Liked by 1 person

  • Tusen takk, Gunn Berit! 🙂 Det har blitt litt lite skriving i det siste, jeg har hatt mer enn nok med å jobbe fullt. Lykke til med femårskontrollen, håper alt går strålende! Det er en stor milepæl! Kos deg med bobler denne helga også! Klem

   Like

 2. Gratulerer med dagen kjære deg. Åh så vellunt å få feire med krone. Og det å få kjenne sola i ansiktet etter mørketiden er magisk.
  Så bra at du har det bra. Unner deg det beste. Kos deg med familie og venner. De er heldige som har deg på laget, vinnerlaget.
  Skal ut og kikke etter sola i Bergen, det er magisk når den titter fram😂👏
  God uke til deg.
  Lisa smil og klem.

  Liked by 1 person

 3. Gratulerer så mye med dagen😀 har jo stort sett fulgt deg siden jeg selv ble syk 17 mars samme året som deg. Jeg har bursdag nøyaktig en måned etter deg men er jo litt eldre, blir 50 i år🤗🤗 er ikke like heldig ang sykdomen men har trua da, spredning til begge lungene og skal inn til oprasjon nå den 14 håper jo det går bra😀
  Klem Elisabeth

  Liked by 1 person

 4. Tusen takk, Elisabeth! Og gratulerer med dagen selv, om litt! Det blir ikke mye rundere enn 50 år, håper du får en skikkelig fin dag! Så trist å høre at du har spredning og at du snart skal inn til operasjon. Jeg håper den går så godt som overhodet mulig. Det er godt du har tro, håpet skal en holde på. 🙂 Sender alle gode tanker til deg og håper du er i form igjen til 50-årsfeiring! Klem fra Heidi

  Like

 5. Hei Heidi, jeg kom til å tenke på deg i dag og søkte opp bloggen din. Lenge siden jeg hadde vært der nå, sist da dere flyttet fra Bergen. Det var godt å lese at det går bra med deg og dere nordpå, og at du er i jobb igjen også. Ønsker dere alt godt!

  Like

 6. Hei Kristin,
  Så koselig å høre fra deg og så rørende at du tenkte på meg! Jeg husker så godt den gangen vi kjørte til Askøy og kjøpte tvillingvognen deres, jeg har sjelden følt meg mer voksen enn akkurat da. 🙂 Håper alt er bra med deg også! Klem fra Heidi

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s