Om meg

Heidi Torkildson Ryste_01

Fotograf: Anniken C. Mohr

Jeg heter Heidi Torkildson Ryste, er 40 år, gift og mamma til to fantastiske jenter. I nesten ti år var jeg journalist i Bergens Tidende, og jeg har en forkjærlighet for Vestlandet, Vesterålen og distriktsnorge generelt. To måneder etter at jeg tok sluttpakke i Bergens Tidende og vi bestemte oss for å flytte til Vesterålen, i februar 2015, fikk jeg vite at jeg hadde tarmkreft. Siden jeg fikk diagnosen har jeg vært gjennom stråling, operasjon og 24 uker med cellegift. Den siste kuren fikk jeg i september og den siste operasjonen hadde jeg i oktober 2015. Mens jeg fikk behandling skrev jeg boka “Heia Heidi”. Den kom ut på Kagge forlag i slutten av august, og du kan bestille den her:

http://www.adlibris.com/no/bok/heia-heidi-9788248918790?gclid=COaR85fy7s4CFecucgodZgMFRA

Jeg har heiet mye på meg selv de siste årene, derav tittelen HeiaHeidi, og jeg heier på alle som er i lignende situasjoner.

I dag er jeg tilbake i jobb og banker i bordet før hver kreftkontroll.

Her er en bloggpost jeg skrev for Kreftforeningen om hvordan jeg oppdaget at jeg hadde kreft og litt om historien min: Tusenkronersspørsmålet.

Du kan følge meg på facebook på siden heiaheidi.

Jeg holder også foredrag om krisehåndtering, mestring og kommunikasjon.

Kontakt: heidiryste@yahoo.com

Telefon: 41909949

5 thoughts on “Om meg

 1. Gode Heidi!
  Jeg tenker ofte på deg og heier veldig på deg. Takk for at du klarer å være åpen og bryter vei.
  Mange varme klemmer fra Siv

  Like

 2. HeiaHeidi! Leste om deg og sommerkroppen i VG.no i dag, og kjente igjen så mye av din situasjon at jeg måtte lese hele bloggen. Fin og velskrevet er den! Og vet du hva? Jeg lå også på rom 426 på Haukeland sykehus – fra 12. januar til 9. februar. Det ser ut som du var der etter meg, og da håper jeg du hadde litt glede av TV’n på veggen, for den har jeg spandert. Jeg kunne ikke ligge fire uker og se på bl.a. alpin-VM på en 19 tommers reise-TV som hang der da jeg kom. Heldigvis er ikke flatskjerm-TV’er så kostbare lenger. Og så tiltrer jeg alt det fine du skriver om sykepleier Elisabeth. Hun gikk virkelig noen ekstra skritt for at vi skulle ha det bra. Alle vi som får kreft, skriver jo blogg 😉 Også jeg: sevilhaug.blogspot.no Lykke til med sommerkroppen, og med livet videre.
  Hilsen Øivind

  Like

 3. Hei Heidi !
  Leste om deg I dag med bilde av deg og stomien !
  Trodde faktisk at jeg hadde sendt inn en fancy utgave av meg selv !
  Meg selv er en 61 år gammel mann / ingeniør , alltid Vært litt tøff I trynet jeg også med diverse ønsker om det ene og det andre !
  2 Jan 2014 kl 12.30 ca sprakk tykktarmen mens jeg var på jobb ! Kun rask reaksjon fra familie og ambulansepersonalet Gjør at jeg kan skrive til deg nå.
  Full forgiftning av hele kroppen og alle organer !
  5 døgn I koma og 98 prosent første trompetist I englekoret !
  Kort utgave av resten er rimelig rask rekonvalens men med påfølgende blodpropp I benet
  Fra hel til over hofte.
  Til stor overraskelse for alle inkl meg selv ble det ikke konstatert kreft , men betennelse og innsnevring på tykktarmen !
  Ble lovet meg at tarmen / stomien skulle legges tilbake I løpet av 6 til 9 mnd I 2014.
  Har ringt / purret mange ganger , men beskjeden jeg fikk I dag var at dette kunne jeg ikke regne med å få utført I sommer ! Dette kan jeg og må tåle / gammel jæger soldat !
  Jeg er gift med samme ungdomskjærlighet I snart 40 år, egne barn 2 gutter 30 og 36
  år, svigerdatter som jeg elsker , 3 helt strøkne barnebarn 5,7og 10 år.Har ingen ting å klage på.
  Vil med dette bare bekrefte at det du opplever nå er og må oppleves som meget tøff og vanskelig Måten du går ut med dette på er oppløftende for titusenvis av mennesker, og jeg føler med deg og støtter deg og dine nærmeste I kampen som må kjempes og vinnes !
  Hilsen åge

  Like

 4. Hello Heidi,

  Congratulations on your health and new book. Maybe we are related, my name is Tor Torkildson, also a writer. I am from Minnesota and live in Bavaria now. Be fun to talk! Tor

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s