Sommerkroppen 2015

For noen måneder siden, like over nyttår, tenkte jeg at det hadde vært fint å gå ned noen kilo før sommeren. Ikke så mange, bare de siste som plaget meg litt hver gang det begynte å nærme seg bikinisesong. Det er sånt en gjerne tenker på når jula er overstått, aviser og ukeblader er fulle av slankekurer og en går inn i et nytt år med nye muligheter.

IKKE SÅ VERST: Dette er meg for noen uker siden, og hadde jeg truffet meg selv på gaten, hadde jeg aldri gjettet at jeg var alvorlig syk og gikk på cellegift. Dessverre forteller bildet lite om virkeligheten, og ofte ser jeg bedre ut enn jeg føler meg.

IKKE SÅ VERST: Dette er meg for noen uker siden. Hadde jeg truffet meg selv på gata, hadde jeg aldri gjettet at jeg var alvorlig syk og gikk på cellegift. Dessverre forteller bildet lite om virkeligheten, jeg følte meg ganske halvveis den kvelden.

Vel, jeg skulle kanskje vært forsiktig med hva jeg ønsket meg, for uten at jeg gjorde noe som helst, gikk ønsket mitt i oppfyllelse. De kiloene er borte for lenge siden. Slankekuren min heter kreft, den er utrolig effektiv, helt jævlig og anbefales ingen. Å ha så vondt og være så kvalm at du ikke orker å spise, får kiloene til å renne av. Så nå har jeg den vekten jeg drømte om, men jeg fikk en del annet med på kjøpet. Jeg har et 20 cm langt arr midt på magen og jeg har en stomipose på høyre side. Men det verste er at jeg har en kropp jeg ikke kan bruke til det jeg vil. Den klarer ikke å gå opp en fjelltopp eller engang holde seg oppreist en hel dag. Den er avhengig av å hvile mye og den forstyrres stadig av nye, rare plager. Som lymfevæske som hoper seg opp. Som sopp i munnen. Som nerveplager i ansiktet. Den fungerer i alt annet enn harmoni med seg selv.

DEN NAKNE SANNHETEN: Slik ble sommerkroppen min i år. Jeg sliter med å venne meg til den, og veksler mellom å tenke at den er ødelagt og å se frem til å få den til å fungere igjen.

DEN NAKNE SANNHETEN: Slik ble sommerkroppen min i år. Jeg sliter med å venne meg til den, og veksler mellom å tenke at den er ødelagt og å se frem til å få den til å fungere igjen. Om ikke annet kan jeg være glad for at bikinier med høye liv er in igjen.

Den sommerkroppen jeg skulle ønske meg, var en som kunne bære meg gjennom en hel dag uten at jeg trengte å tenke over det. Uten at jeg hver morgen må ta en vurdering på om jeg trenger medisiner for å få meg gjennom dagen. En sommerkropp jeg kunne løpe rundt på stranda med og hive ungene opp i været med. En sommerkropp som var på mitt lag.

NO PRESSURE: Gjentatte reklamer på facebook-veggen min, forsikrer om at sommerkroppen er innen rekkevidde på fire uker. Skjermdump fra google på søket

NO PRESSURE: Gjentatte reklamer på facebook-veggen min, forsikrer om at sommerkroppen er innen rekkevidde på fire uker. Skjermdump fra google på søket “sommerkroppen 2015”.

“Sommerkroppen 2015” har over 38.000 treff på Google. Bare siden sist jeg sjekket for et par uker siden, har tallet økt med 5000. “Sommerkroppen på fire uker” har 17.700 treff. Ikke til forkleinelse for noen, men hvem bryr seg egentlig om du mister de siste tre kiloene, eller klarer å få litt mer definerte biceps eller magemuskler? Hvis du har en kjæreste, er sjansen stor for at han eller hun allerede er godt fornøyd med deg. Misforstå meg rett, jeg er selvsagt for at folk skal ha et sunt kosthold og være aktive. Jeg har blitt mye mer opptatt av det selv også, etter at jeg ble syk. Men “sommerkroppen” handler sjelden om det. Det handler om raske løsninger for raske resultater, og er sannsynligvis verken sunt eller helsebringende. Tanken på at folk med helt velfungerende kropper stresser med å få den til å se litt annerledes ut til bikinisesongen, gjør meg bare trist. Jeg skulle mer enn gjerne byttet. En skummetmelkhvit og litt dvask kropp hadde vært helt greit. Det hadde ikke blitt så stor forskjell fra sånn jeg var før egentlig, men det hadde blitt veldig annerledes fra sånn jeg er nå.

Hvis du har en sånn sommerkropp som jeg ønsker meg, så håper jeg du setter uendelig stor pris på den. Det er på ingen måte en selvfølge.Det handler ikke om hvor mange kilo den veier, eller hvor den buler litt ut. Det handler om at den fungerer, at den er sunn og frisk og sterk nok til livet ditt. Hvis du er så heldig å ha det, er den midt i blinken for hele året egentlig. Neste år håper jeg å ha det samme.

SOMMERKROPPEN 2016: Neste år er målet mitt at kroppen min igjen skal kunne ta meg opp på fjelltopper, som her for et par år siden på Møysalen i Vesterålen.

KROPPEN 2016: Neste år er målet mitt at kroppen min igjen skal kunne ta meg opp på fjelltopper, som her for et par år siden på Møysalen i Vesterålen.

Advertisement

62 thoughts on “Sommerkroppen 2015

 1. Å være alvorlig syk kan være en svært effektiv slankekur ja. Jeg har en nevroimmunologisk sykdom og har vært sengeliggende i årevis. De dagene jeg klarer å komme meg opp av senga og får på meg klær ser jeg overraskende flott og slank ut. Jeg oppdaget også forleden at jeg nå ufrivillig har fått det berømte «thigh gap» alle higer etter – det var et sjokk.

  Å ha en så syk kropp, som til forveksling likner idealkroppen er sykt – intet mindre! Jeg skulle gitt mye for å ha en kropp som jobber med meg i stedet for mot meg. God helse er SÅ mye viktigere enn en flott kropp.

  God bedring og best mulig sommer til alle!

  Like

  • Great blog – tough to write about such a serious experience – even tougher to write well, and to reflect …
   My husband and I both were diagnosed with colon cancer in 2014. We “hear” you. Treatment and support at Haukeland has mostly been great – but it is a challenging new life direction for us both.
   Good luck!

   Like

  • Hei,

   Så trist at du har det sånn. Jeg er helt enig med deg, i at god helse er det viktigste. Håper du får det bedre. God bedring og god sommer til deg!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 2. Tusen takk for at du deler dyrbar erfaring med alle oss som er friske. Det er så lett å ta for gitt at kroppen gjør som vi vil og så skjems vi over hvordan den ser ut. Håper mange leser dine kloke ord og dropper stresset med å få “mediakroppen”, og nyter sommeren med den kroppen de har.
  Ønsker deg riktig god bedring og håper du får dine ønsker oppfylt sommeren 2016 🙂

  Liked by 1 person

 3. Utrolig flott skrevet☺å jeg er så enig med deg. Jeg er nok en av de som har litt for mye her å der men det er noe jeg aldri skal klage på igjen, det er bare en bagatell I den virkeligheten jeg lever I nå. Stå på Heidi☺
  Klem Elisabeth

  Liked by 1 person

  • Tusen takk for fine ord! Det er kjempefint om du blir mer glad i kroppen din. For min del kommer det også noe positivt ut av dette da, tross alt, og det er fint å tenke på.

   Beste hilsen Heidi

   Like

 4. Du er så nydelig Heidi. Takk for at du er så åpen og oppi alt du må kjempe med, så setter du ting i perspektiv for alle oss andre. Jeg heier på deg. Varme klemmer

  Like

 5. Hei Heidi, det er så sant det du skriver. Jeg er i midten av 50 årene, og du skulle tror jeg egentlig drite litt i åssen jeg ser ut ! Jeg har en flott samboer, 3 flotte voksne barn en pluss datter og herlige barnebarn, og likevel jager jeg etter den bedre kroppen ! Nei, nå tror jeg at det er på tide at jeg akseptere at jeg aldri blir en fotomodell ! blir den litt klumsete person med en kropp som fungere noenlunde. Takk for opp vekkeren Heidi ! du er en flott dame ! jeg
  ønsker deg lykke til med behandlingen, stå på ! Klem Nina

  Like

  • Hei Nina,

   Tusen takk for fine ord og lykkeønskninger. Hvis jeg har bidratt til at du setter pris på at kroppen din fungerer, fremfor hvordan den ser ut, var det akkurat det jeg håpet på. Og for meg betyr det at det kommer noe positivt ut av det jeg går gjennom, tross alt. Det betyr mye for meg. 🙂

   God sommer til deg, håper du får mange gode dager med familie og barnebarn!
   Beste hilsen Heidi

   Like

 6. Hei! Har nå lest på bloggen din og har en mor som i skrivende stund ligger på Haukeland etter lignende operasjon for deg. Hun opplevde som deg at akkurat det med utlagt tarm ble nevnt i en bisetning og som ikke en stor sak. Selv om å bli kvitt den forbaska kreften er nummer 1 så er det den utlagte tarmen som nå gjør at hun ikke får komme hjem til oss.

  I tillegg savner jeg/vi en lege som kan følge henne fra A til Å, nå er hun prisgitt hvilke lege som kommer på visitt. Og selv om jeg stort sett vil si at det jobber fantastisk mange dyktige og gode mennesker på Haukeland så hadde det betydd mye hvis man kunne ha følge av en som faktisk kjente deg og historien din.

  Håper og krysser alt for at dere begge blir kreftfrie og får oppleve masse gode år!

  Hvis jeg skal si en god ting med kreft, hvis jeg absolutt må, så må det være at vi har blitt tvunget til å se annerledes på livet. De siste årene har vi satt pris på hver eneste lille merkedag, 17.mai/julaften, en helt vanlig tirsdag på en helt annen måte enn vi kanskje ville gjort uten kreft. Jeg har kanskje fått uttrykt min kjærlighet, respekt og beundring for min mor på en annen måte enn jeg ville gjort uten den forbaska kreften. Så det er godt, oppi alt.

  Like

  • Hei,

   Så trist å høre at moren din har kreft, men godt at dere oppe i alt har opplevd positive ting også. Vi har også veldig lav terskel for å feire og å gjøre fine ting når formen er bra. Jeg skjønner frustrasjonen din over å møte mange ulike leger, og vet ikke om det er mulig å gjøre noe med det, men du kan jo høre på Haukeland.

   God bedring til moren din, jeg heier på henne!
   Beste hilsen Heidi

   Like

 7. Takk for at du deler, sterkt og nydelig skrevet! Veldig til ettertanke… jeg ønsker deg alt godt og lykke til.

  Like

 8. Så flott skrevet! Jeg leste dette innlegget først på BT.no og synes det er utrolig godt gjort at du deler tankene dine. Jeg håper du får den sterke “sommerkroppen” din tilbake innen sommeren 2016. 🙂

  Like

  • Tusen takk skal du ha, det var veldig godt å høre. Jeg håper også at kroppen min er tilbake, sterk og velfungerende, til neste sommer. 🙂

   Beste hilsen Heidi

   Like

 9. Hei Heidi. Det bildet kunne vært meg for ni år siden – da var jeg 38 år. Tarmkreft med cellegift, strålebehandling og stor operasjon med stomi. Livet har ikke bare vært lett etter det, det har tatt tid å komme seg, og forventningene om å bli som før er ikke blitt innfridd. Ser i ettertid at informasjon og støtte om livet etter kreftbehandling har vært nærmest ikkeeksiterende. Hvis du skulle ha behov for å stille spørsmål eller slippe ut litt damp, så har du nå emailen min. Men vi har overlevd, det er fantastisk! Ønsker deg virkelig alt godt! Lykke til!

  Like

  • Hei,

   Tusen takk for at du skrev til meg, og så godt å høre at du har overlevd. Jeg blir alltid utrolig glad for å høre om de som overlever. Samtidig vet jeg også, sånn du skriver at en ikke får helt det gamle livet sitt tilbake. Jeg sender deg gjerne en e-post, det er mange ting som vil være godt å høre om fra en som har gått gjennom dette før meg. Jeg ønsker deg også alt godt og lykke til videre!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 10. Kjempebra innlegg!
  Sliter selv med sykdom og hva man veier blir så mye mindre viktig da. Du inspirerte meg til å skrive om det i dag, takk!
  Ønsker deg god bedring og håper du får oppleve mye i sommer! ❤

  Like

  • Hei,

   Takk skal du ha! Jeg leste blogginnlegget ditt og er selvsagt helt enig. 🙂 Kjekt å være inspirasjon til det! Ønsker deg også god sommer og god bedring og håper det blir mange strandturer på deg!

   Beste hilsen Heidi

   Liked by 1 person

 11. Veldig bra skrevet 🙂 Har selv ulcerøs colitt og akkurat de samme arrene. Kjenner meg godt igjen fra min forrige sommer da jeg hadde en sommerkropp på 49 kilo men endte opp med å være sengeliggende 7 uker av ferien. Håper du blir bedre snart og får nytet sommeren mens den er her!

  Like

 12. Saa flott du skriver!! Jeg sitter her i spania og graater naa…
  Du er saa sterk som deler dette!! Jeg har ikke vaert saa uheldig at jeg har moett den onde skapningen, kreft, men selv vet jeg veldig godt hvordan det er aa miste vekt ufrivillig..for 3 aar siden ba jeg selv om en slank og brun sommerkropp..Det bryr jeg meg pent lite om naa.
  Jeg har slitt med angst hver dag i snart 3 aar…det tar vekk alt som heter appetitt,soevn, glede av aa moete mennesker og det aa kunne nyte i nuet!!
  Jeg maa drikke proteindrikker og fruktjuice for aa faa i meg nearing..eller tvinge i meg mat som maa svelges ned med vann..det aa ikke ha lyst paa mat som kan nytes alene eller med godt selskap (jeg har takket nei til utallige middagsinvitasjoner fordi det ikke er goey aa komme paa middag uten aa klare aa spise maten man faar servert), eller veie mer enn et skjelett er like kjipt som aa ha en endeloes matlyst eller foele seg overvektig..aa maatte ta paa seg ekstra lag med klaer for aa skjule det man selv foeler er en ekkelt tynn kropp..eller hoere fra andre at de ikke vil gi meg en ordentlig god klem forde de foeler at jeg er saa skjoerbar..
  Jeg skulle gjort mye for aa faa matlyst og legge paa meg mer. gjaerne bli litt overvektig! Saa slipper man aa vaere slapp og sliten hele tiden eller bli doemt for aa ha spiseforstyrrelser av baade venner og fremmede, som ogsaa trigger angsten. en vond sirkel..

  Om du er frisk og har en sterk helse MAA du sette pris paa det!! Man vil alltid ha noe man ikke har kroellete haar eller rett haar, brune oeyne eller blaa oeyne..mye fett eller lite fett.. men en ting er vi alle enige om; om man er syk har man bare ett oensek..AA BLI FRISK! Alt annet er bagateller som spiller veldig smaa roller naar man moeter de med en daarlig helse.

  Dette ble langt..jeg hadde ikke tenkt aa skrive noe som helst, men naar taarene begynte aa trille over din tapperhet og styrke til aa dele med andre, maatte jeg bare skrive noen ord selv. Selvom angst ikke kan sammenliknes med kreft.

  Lykke til vakre sjel! Jeg sender de de beste energiene fra her jeg sitter i Spania og over til deg i Norge!! Du er sterk!! Det lyser godhet av ansiktet ditt! det aa vaere vakker paa insiden er alltid det viktigste om man skal oppleve kjaerlighet fra venner eller en hjertevenn. Du er baade vakker paa insiden og utsiden!

  Liked by 1 person

  • Tusen takk for utrolig fine ord! Jeg tar med meg de gode vibbene dine fra Spania. 🙂 God bedring til deg også og en riktig god sommer!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 13. Jeg sitter med akkurtatt samme arr søster ❤ Får mange rare blikk om sommeren, men det driter jeg i! god bedring og lykke til.

  Ps. Jeg lurer folk og sier jeg falt på en stikksag når jeg var yngre. Eller eventuelt sier at jeg ble bitt av en hai. Det er alltid morro 😉

  Liked by 2 people

 14. God bedring kjære vakre flotte du!
  Jeg sluttet selv og tenke på sommerkroppen da jeg fikk en agressiv form for Morbus Crohn, vekta mi spretter opp og ned, er slapp og syk. Mitt største ønske nå er og kunne gå lange fine turer både på fjellet og rundt om kring, være i jobb og våkne om morgenen uten og ha vondt.
  Jeg ønsker deg lykke til og at dette går rette veien, heier på deg!

  Liked by 1 person

  • Tusen takk! Jeg heier på deg også. Jeg har fått utrolig stor respekt for dere som må leve med Morbus Chron eller andre kroniske tarmsykdommer. God bedring og lykke til!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 15. Takk for at du dele din historie med oss andre. Leste den i Vg nå når jeg var på ferie. Den gjorde virkelig inntrykk og jeg reagerade med en gang å legge ut MIN bikinikropp 2015 på instagram med handtag #værgladfordenkroppenduhar. Nå skiter jeg virkelig om jeg har litt for mye bollemage, eller noe annet. Vi jenter bør lære oss noe av din historie og jeg håper at det er flere som tørr å legge ut sitt egen kropp på insta – akkurat som den er. Du er bare best – stå på. Du er i mine tanker

  Liked by 1 person

  • Tusen takk for at du tenker på meg. Det gjør meg utrolig glad, hvis min historie kan være til inspirasjon. 🙂 God sommer og nyt bikinikroppen din!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 16. Der du skrev nå rørte meg sterkt. Håpet det går bra med deg nå. Det er så sant det du skriver, man bør være så glad for å ha en velfungerende kropp. Sender deg gode tanker og ønsker og håpet det går bra med deg.

  Like

  • Tusen takk for gode tanker og ønsker! Det betyr mye for meg. Alt tyder på at det går riktig vei for meg, så det gjelder bare å holde ut. God sommer!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 17. Takk for at du skriver dette innlegget og poster det slik at alle kan se og lese! Alle er ikke friske og raske og kan sprade rundt på badestrendene med den beste selvtilliten denne sommeren eller i årene som kommer forøvrig…

  Jeg har selv vært veldig syk og sitter igjen med en mage som ligner mer et verdenskart av arr! I skrivende stund ligger jeg på Rikshospitalet og har akkurat fått operert tilbake tarmene mine. Jeg har det siste året fått leve med to stomier! En colostomien og en iliostomi… Og det eneste jeg drømte om var å få legge dette tilbake når tiden var inne, å det har jeg fått nå! Og jeg er så glad for det! Men med stor respekt for alle andre som må leve med stomi av ett eller annet slag 😊

  Nå gleder jeg meg bare til alle vokster og ubehag vil forsvinne slik at jeg helt enkelt kan nyte livet og de små tingene man kan sette så uendelig stor pris på i livet! Jeg bryr meg i allefall ikke noe om hvordan jeg ser ut! Mine arr er mine merker etter krigen jeg gikk igjennom i hele fjord høst og vinter! En kamp jeg er stolt over å vinne! Arrene er beviset på det som er viktig her i livet, nemlig det å få leve, ikke hvordan man skal se ut mens man lever det 👍🏼

  Liked by 1 person

  • Hei,
   Takk for at du delte historien din, og så godt å høre at det går bra med deg. Jeg er helt enig i at det viktigste er å få leve. Jeg skal leve godt med mine arr, jeg bare gleder meg sånn til å få en velfungerende kropp igjen. Lykke til videre, håper du får en god sommer!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 18. Dette er det beste blogginnlegget jeg har lest på lenge! Jeg er heldig og har en frisk kropp som fungerer, men det er absolutt ikke noe man skal ta for gitt. Så hurra for friske kropper, uansett fasong og størrelse!

  Og god bedring til deg Heidi, ønsker deg alt godt!

  Like

 19. Nydelig .
  Hørte deg på radioen her om dagen. Så fint at du deler. Våg å gi f…. Skriver Lene Wikander. Opp med hodet og skinn.
  Det krever øvelse. Men det er så godt når en knekker den koden.
  Go girl😀
  Ønsker deg og familien din en så god sommer som mulig.
  Lisa smil.

  Like

  • 🙂 Tusen takk for fine ord. Etter kreften er det ikke så mye som føles skummelt lenger, så noe positivt kommer det i hvert fall ut av det.

   God sommer til deg også!

   Beste hilsen Heidi

   Like

 20. Hei.
  Dette var tøft skrevet. Kjempeleit å lese du har vært så syk. Jeg er fullstendig enig med deg i det skriver. Man bør være fornøyd med kroppen man har hvis den er frisk. Så må jeg innrømme at det har jeg ofte ikke vært. Som oftest syns jeg at den ikke har vært fin nok. Men kortsiktige endringer varer aldri. 😉
  Nå har jeg i 8 måneder endret livet mitt med mye trening og litt mer fokus på riktigere kost. Det har gitt effekter. Nå sliter jeg med overflødig hud på magen som er blitt flat som en pannekake 😂. Noe skal man slite med. Håper du blir bedre fremover – håper dagene blir bedre og. Jeg hatt opplevd alvorlig sykdom i nær familie: jeg kan trygt si at det blir bedre selv om det tar tid. Det er tøft når man står oppi det – men alt blir lettere med tiden. Selv om man vil møte på nye utfordringer. Gode klemmer fra Jeanette. Som skal gå i bikini i sommer med løs hud på magen. …

  Like

  • Hei Jeanette,
   Takk for fine ord. Så bra at du har klart å endre livet ditt når det gjelder trening og kosthold. Jeg heier på deg i bikini!
   Klem fra Heidi

   Like

 21. Hej!

  Jag heter Jannike och har läst din blogg om sommarkroppen. Fantastiskt skrivet! Min mage ser ut precis som din. Långt ärr från naveln och ner och stomipåse på höger sida. Jag har en svår ulcerös Colit och valde att göra operationen för att kunna orka leva ett liv och i större utsträckning kunna göra det jag vill. Att styra min kropp istället för att kroppen styr mig! Tummen upp för det du skrev!😊

  Like

 22. Hei Heidi
  Du er tøff som legger ut bilde av deg selv med stomi posen. Selv hadde jeg også den på høyre side, men etter tre omganger på Haukeland, er den nå på venstre side for godt. Jeg fikk AFP pensjon på kjøpet, og gikk også ned i den vekten jeg ønsket meg. Men det viktigste, jeg fikk livet tilbake på nytt. Håper for din del at du slipper med en omgang og kan slippe med kun det arret. Men en ting er sikkert, jeg får nå full kontroll av stomien min to ganger i året. Og det får vel du og. Vennlig hilsen Gustav Onarheim

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s